Сигнали за корупция
bvb
Сигнали за корупция
bvb
Конкурси

 

 
Събития

Годишна оценка на корупцията

 

anticorruption@online.bg

   
.

.

.
 
Разширено търсене
 
 

  За този сайт

 

"Антикорупция" е първият в България специализиран портален сайт, създаден в рамките на дългогодишна програма за изследване на корупцията, която приключи към 2005 г.

Имайки предвид значимостта на проблема с корупцията за българското общество, Коалиция 2000 реши да създаде този сайт, за да може както да придаде по-голяма гласност на своята дейност, така и да задълбочи информираността на общественото мнение по сложната проблематика на борбата с корупцията. Като инициатива на редица неправителствени организации и личности от различни сфери на държавния сектор Коалиция 2000 поставя сред своите приоритети наблюдението върху прозрачността на управлението и разпространяването на информация за осведомяване на широката общественост за "корупционния градус" и антикорупционните инициативи в страната.

Сайтът "Антикорупция" информира за действията и мерките срещу корупцията, взети както от самата коалиция и нейните партньори, така и от правителството и бизнеса; показва как медиите отразяват явлението и проблема за корупцията чрез редовен мониторинг на техните публикации и предавания. Тук редовно се публикуват корупционни индекси, даващи представа за измеренията на корупцията в представите и нагласите на населението и служителите в обществената сфера, както и годишни доклади за оценка на корупцията.

Този сайт осигурява достъп до редица публикации, проучвания, изследвания и доклади по темата за корупцията както от България, така и от други страни.


 

Този сайт е спонсориран от USAID

 

 

Виц на деня
Учители се обаждат в министерството да уговорят среща с министъра:
- Положението е трудно, нямаме пари!
- Няма страшно, и така ще ви приема.
Разследващ журналист

Медии vs корупцията
Трансперънси интернешънъл